Höjdpunkter ur kommande program

____________________________________________

Filmkonfirmation

Tillsammans med Linghemskyrkan och Verkstan (ELIM Askeby)

Är du intresserad av att gå konfirmation i höst? DÅ har du kommit rätt!

Filmkonfirmation –Vad är det?
Film betyder mycket för många inte minst i tonåren. Genom filmen får vi förebilder, exempel på hur vi ska vara, göra etc. Alltmer rör sig många filmer omkring det vi kallar livsfrågor och tar även upp om kristen tro, på olika sätt I filmkonfan kommer vi att se scener från filmer och knyta an till det vi funderar på, kristen tro, kyrka, framtiden, livet & död, att vara tonåring idag och mycket mer.

Får vem som helst gå i konfirmationen?

Ja självklart! Du behöver inte vara döp för att gå konfa hos oss. Gemenskap med kompisar, möjlighet att under ett år fundera tillsammans på det som inte alltid är så självklart, och söka kunskap om kristen tro i relation till film, blir hörnstenar i vår konfirmationsläsning.

Konfirmation läsningens upplägg

- För dig som är född 2004 eller börjar åk 8. - Vi träffas varannan vecka på torsdagar, i anslutning till - att skolan slutar. - En helg i början av höstterminen kommer vi ha en hajk. Så vi kan lära känna varandra - I slutet av konfirmations tiden åker vi på ett konfirmationsläger. Mer info på informationsträffen. - Pingsthelgen kommer konfirmationshögtiden äga rum. - Läsningen är kostnadsfri, men avgift för fika, läger och hajker tillkommer

Vem ansvarar? Linghemskyrkankyrkan (Equmeniakyrkan) och Verkstan Askeby (Elimförsamlingen Askeby/Örtomta) kommer tillsammans genomföra konfirmationsundervisning detta år, i Linghemskyrkans lokaler.

Frågor om Konfirmationsen hos oss Kontakta vår ungdomsledare Henrik, henrik@linghemskyrkan.se eller 0708-174241

____________________________________________

Fullständigt program för vår verksamhet hittar du här

Välkomna till våra samlingar!

Bild på Linghemskyrkan

Foto: Lydia Gustafsson

Albin och Amanda berättar

- I mitt liv där jag nu är har jag fått uppleva en helt ny sorts sida av Gud. Jag och Albin ber varje kväll tillsammans och det är häftigt när man ber för varandra och det känns som Gud sitter med. Som en vän vi delar.

Sammanfattningsvis tror jag på en stor Gud som kan göra under men också på en Gud som tycker jag är viktig och därför kan komma ner till min nivå för att jag ska kunna ge mitt liv till honom. Vi är vänner Gud och jag, och han är den bästa vän som finns!

Albin och Amanda