Stickcafé ger en avig och en rät

Stickcafé

Församlingen erbjuder stickcafé på onsdagkvällar kl 18.30 vilket är mycket populärt. Här kan man säga att en avig och en rät passar in i verksamheten. Framförallt är detta en mötesplats under dagtid då många som kanske har övergivit vardagens hets med arbete och familj, vill träffas. Man lär sig olika sticktekniker av varandra och små knep för att få vackra vantar, täcken och tröjor. Detta är ett riktigt hantverk som ska förvaltas väl. Vem minns inte mormors stickade Lovikavantar som man fick i julklapp, när man var liten. Varje träff är det någon som har med sig hembakt och ibland en liten kaka. - Anna tycker att det är mysigt att träffa vännerna här. Det är en mötesplats att gå till för oss lediga. Det vi stickar brukar sen komma väl till pass i kyrkans höstofferfest.

Jag är med i Linghemkyrkan för alla människor som man träffar.

Svea 90 år har bott i Linghem sedan 1996

- Efter ett tag blev jag medlem i Linghemskyrkan. Jag har varit med i försam-
lingar sedan jag var 13 år. Men i denna församling trivs jag bra. Jag vill vara med i en kyrka där jag bor.

En gång i månaden är jag med på Missionsarbetskvällar och då river vi förband till sjukvården i Kongo. Det är bra att göra någont som hjälper andra. Sedan är det fika och andakt.